sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Geokoira työssään

Kävin yhtenä päivänä etsimässä geokätköjä ilman gps:sää, kartasta vain katsoin, että suunnilleen tuolla ja kivimuurissa. Onneksi olin ottanut koirat mukaan, olisi muuten ollut aika epätoivoista etsiä purkkia muurista, jota alla olevassa kuvassa näkyvän osuuden lisäksi jatkui saman verran vielä kuvanottosuuntaankin päin...

Ei haise mittään...

...ei haise mittään...

...no nyt haisee, täällä se on!

Metalli metallissa ja vielä lähestymissuunnasta hankalasti tavoitettavassa paikassa meinasi olla pulmallinen, mutta kun riittävästi nuuhki ja pyöri, niin paljastuihan sekin purkki.


Lumeksen mielestä on täydellisen epäreilua sijoittaa kätköt näin korkealle...


Tälle purkille kuono osui melkein samantien, vaihteeksi helpompiakin löytöjä.


Tämän puussa olevan kätkön Lumes kyllä haistoi nopsaan, mutta paikallisti sen ensin viereiseen puuhun. Pienellä vinkkauksella sai tarkennettua hajun oikeaan kohteeseen ja näkihän se jo purkinkin sitten.


Tässä ollaan tarkistamassa, vieläkö oma kätkömme on tallella ja sen paikan koirat muistavatkin jo ulkoa. Onneksi löytyi tämäkin purkki eikä tarvinnut uutta alkaa viritellä.


Välillä kätköistä löytyy matkaajia (travelbug), joita ei saa pitää itsellään vaan ne täytyy pudottaa taas johonkin toiseen kätköpurkkiin jatkamaan matkaansa. Osa matkaajien omistajista toivoo saavansa valokuvia reissunpäältä, koirat saavat toisinaan nakituksen esittelytehtävään.


2 kommenttia:

  1. Taitavat geokoirat sulla! :) Mekin käydään toisinaan kätköillä, mutta Wiima ei ymmärrä hommasta hölkkäsen pöläystä :) Yleensä se meneekin niin, että isäntä hakee jemmat, minä valokuvaan ja koiruus kekkaloi mukana muuten vaan - jokaisella oma rooli :)

    Hauskoja jemmoja nuo joissa on joku idea, kuten esim tuo kuvasi pönttökätkö. Joskaan ei varmaankaan Lumeksen lempparikätköjä kun niihin on vaikea yltää. Geokätköily on siitäkin kiva harrastus, että sen myötä tulee mentyä paikkoihin, joihin ei olisi muuten keksinyt mennä. Harrastus on ollut meillä vähän tauolla - paitsi että nyt kun kävimme Barcelonassa kesäkuussa, niin siellä piti yksi kätkö hakea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo uudet paikat on kyllä yksi geokätköilyn parhaita puolia, jopa omalta paikkakunnalta on löytynyt todella hienoa paikkoja, joissa ei ilman kätköä olisi koskaan tullut käytyä. :)

      Poista