lauantai 24. kesäkuuta 2017

Eturauhaskontrolli, silmätarkastus ja rokotukset

Mestallahan todettiin helmikuun puolivälissä eturauhasessa useita, pieniä kystoja eli veritäytteisiä nesterakkuloita ja lisäksi virtsa oli hyvin veristä. Hoidoksi Mesta sai 14 + 10 vuorokautta antibioottikuuria epäiltyyn eturauhasen tulehdukseen, tulehduskipulääkekuurin sekä antibioottikuurin puolivälissä Tardak-pistoksen, sillä verivirtaisuus ei ollut vähentynyt pelkällä antibiootilla. Kaksi viikkoa Tardak-pistoksen jälkeen testasin pikaliuskoilla, vieläkö virtsassa on verta, ja puhdasta näytti. Kiikutin yhden näytteen myös eläinlääkärille varmistukseen, etten näe harhoja, ja saman tuloksen saivat sielläkin.


Minun oli tarkoitus käyttää Mesta etuhauhasen kontrolliultrassa jo aiemmin keväällä, mutta se vaan jäi ja jäi. Nyt sillä oli rokotukset vanhenemassa, joten samaan syssyyn niiden kanssa sai sitten viimein tuon kontrollinkin sekä otin myös virallisen silmätarkastuksenkin. Mesta kaahasi tuttuun tyyliin vauhdilla eläinklinikan ovesta sisään, tutkimushuoneessa suoraan lääkärin syliin ja selälläänolo ultratessakin taisi olla vain hauskaa. On se höppänä pieni eläin, mutta kivahan se näin päin on, että sille on kaikki ok, selvää "piis of keikkiä".


Ultrassa näkyi enää kaksi pientä kystaa, jotka eivät todennäköisesti koiraa haittaa mitenkään, ja virtsanäytteessäkään ei ollut moittimista. Rokotusta se ei tainnut edes huomata ja silmätarkastuksen ajan seisoi hievahtamatta paikoillaan. Toisessa silmässä näkyi sama PHTVL aste1 kuin vuosi sittenkin eikä pigmentti ole lisääntynyt. Kaikki näiltä osin reilassa siis. Jalostuskäytöstä lääkäri sanoi sen verran, että helmikuisen Tardak-piikin vuoksi hän suosittelee "tavaran testaamista", mikäli astutuksia on suunnitteilla alle vuosi Tardakista.


4 kommenttia:

  1. Olipa hyviä uutisia eläinlääkärireissulta. Parempi toki, jos ei mitään vaivoja olisi, mutta kun niiltä ei aina voi välttyä, hyvä että ovat ainakin parempaan suuntaan eikä silmävaivatkaan etene.
    Toi edellisen postauksen penturiehunta on aika suloisen näköistä :) Arttu ei aina (alkuun) ole niin kärsivällinen pentujen kanssa. Se tuo pieniä haasteita tapaamisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä sitä mielummin hoidattaa pieniä vaivoja kuin suuria vaivoja, jos jotain vaivoja pitää olla. :)
      En tiedä, leikittikö isommat pienempää vai pienempi isompia vai molemmin päin, mutta hauska sitä oli kyllä katsella!

      Poista
  2. Kiva, että saitte mukavia uutisia. :) Se vähentää aina vähäsen huolta omasta karvakorvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähäsen lääkärillä jännitti, mutta onneksi tosiaan oli hyviä uutisia. :)

      Poista