keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Astetta erikoisempi etsintäkoira

Kaikkihan tietää pommikoirat, huumekoirat, rahakoirat, homekoirat, ruumiskoirat, ihmiskoirat, sienikoirat, eläinkoirat, id-koirat jne. ja ne on ihan tavallista sakkia. Mutta meidän Lumes, ehei, se ei olekaan mikään tavallinen koira eikä edes tavallinen etsintäkoira vaan Lumes onkin astetta erikoisempi etsintäkoira!




Nyt te kaikki tietenkin mietitte, että mitähän niin erikoista Lumeksessa on tai mitä erikoista se oikein etsii, jos se kerta on niin erikoinen etsintäkoira, mutta enhän mä sanonut, että koira on erikoinen tai että se etsittävä on erikoista vaan se, että etsitään sellaista. Jaa niin millaista? No pressuja! Niin että jos teillä on pressu hukassa, niin yhteyttä vaan tänne päin, kyllä meidän Lumes hoitaa!


Ja tämähän lähti siis siitä, kun hakutreeneissä ihmiset on aina piiloutuneina pressujen alle, niin Lumes on vahvasti yhdistänyt pressut osaksi etsintää ja se on ihan yhtä iloinen löytäessään tyhjän harhautuspressun kuin sellaisen pressun, jonka alla on ihminen. Ja ilmaisuhaukku irtoaa yhtä hienosti mättään päälle levitetylle pressulle kuin ihmisen yllä olevalle pressulle. Tyhjiltä pressuilta ei tosin saa ruokapalkkaa, mutta ei se mitään, kas sillä pressullahan voi alkaa leikkiä ihan itsekseen (katso vaikka tästä)...

Kannattaa tosin pitää kiirettä, jos teillä on tarvis pressunetsijäkoiran, aiotaan nimittäin viljellä muutamat seuraavat treenit metsä täyteen pressuja, niin joutuu erikoiskoira oikeasti miettimään, että missä pressussa on mukana ihmistäkin, joten kohta meidän astetta erikoisempi etsijäkoira on taas ihan tavallinen ihmisetsijäkoira.

2 kommenttia:

  1. :-) hauska tarina! Voin hyvin kuvitella Lumeksen pressuetsintöihin. Terveiset Vilin emännältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumeksesta ois kyllä tullut oikein mainio pressunetsinjäkoira. :)

      Poista