torstai 9. toukokuuta 2013

Pupujussikat

Kaneilla on lattiantasossa iso koppi, jonka suuaukosta on mukava hyppelehtiä vapauden ja kerroshäkin väliä, näiden välitila kelpaa hyvin myös pieneen piileskelyyn.


Välitilassa on pieni jakkara ensimmäisenä portaana ylähäkkiin hyppäämistä varten, tosin Neidin huomattua, että jakkaran allehan myös pieni pupunen mahtuu, on siellä Neidin mielestä oikein mainio "koppi".  Eikä tämä jakkara ole muutenkaan mikään mikä tahansa tusinajakkara vaan sen on isäni aikanaan lapsena/nuorena tehnyt, joten jakkaralla on ikää jo ihan kiitettävästi (eikä ihme, että maalipinta jo rapistuu).


Muutama viikko sitten, kun oli leikkausaika omenapuunoksille, saivat kanit monen oksan verran maistuvaa järsittävää hampaitaan kuluttamaan. Olin ajatellut, että josko ne vähän kuorisivat niitä oksia, mutta oksat olivatkin huomattavasti kuvittelemaani herkullisempia.


Kanien syötyä muutaman oksan yhtä sileäksi kuin häkin takareunassa näkyvä vaaleaksi kaluttu yksilö (eli vain oksan päärunko jäljellä, kaikki sivuoksatkin syöty), jätin loput oksat odottelemaan myöhempää vuoroaan, ettei kaneille vallan tule oksaähky. Itselläni ei vielä ole ollut ainuttakaan kodintuholaiskania, mutta voin kyllä kuvitella, että jos samanlainen puruvimma kohdistuisi esim. huonekaluihin, niin eihän se kovin mieltäylentävä näky olisi. Tosin, onko niillä kodintuholaiskaneilla sallittua, houkuttelevaa järsittävää tarjolla...?


Loppusyksystä 2010 päättyi maailman parhaimman kanin Sepin elämä reilu 9-vuotiaana. Sepi oli rodultaan sallander ja viralliselta nimeltään Omenankukan Telepatiaa. Sepi eleli vapaana asunnossa (häkki tukikohtana ja wc-laatikon sijaintina) ja kuten koirillakin, silläkin oli omat lempparimakuupaikkansa.


Yritin tuossa lopputalvesta tehdä hamahelmillä kania Sepin värityksellä, mutta se osoittautui hankalaksi saada nätiksi, joten lopputulos oli enemmänkin meidän ensimmäisen, maailman tottelevaisimman kanin Nöpön näköinen, josta puheenollen pitäisikin albumeista kaivella Nöpön kuvia esiin ja laitella tänne kertomusten kera, Nöpö eli vähän epätavallisempaa kanin elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti