torstai 1. joulukuuta 2016

Temppu päivässä jouluun asti - suukko

Suunnittelin temppuja ensin otsikolla "Temppu päivässä, 52 vuodessa", mutta vuosi alkoi tuntua liian pitkältä ajalta millekään projektille. Päätin vaihtaa temppuun päivässä jouluun asti. Tämä toteutetaan seuraillen kirjaa Koiratemppuja ja koirien esittäessä järjestyksessä kirjan 24 ensimmäistä temppua. Tai oikeastaan vähän vähemmän, koska osa tempuista on vielä varioitu useammanlaisiksi ja lasken ne kaikki omiksi tempuikseen.


Kirjassa temput on kategorioitu eri otsikkojen alle, kaksi ensimmäistä ovat otsikolla "Ei temppu eikä mikään". Niitä kuvaillaan hauskoiksi ja helpoiksi tempuiksi, joista selviää ilman aiempaa kokemusta. Ensimmäisenä temppuna on suukko. Kirjassa opastetaan, että moni koira nuolaisee omistajaansa naamasta jo ihan sillä, että vie päänsä lähelle koiran kuonoa. Välttämättä ei siis tarvitse ollenkaan erikseen edes opettaa koiralle suukon antamista. Toisena vaihtoehtona esitetään pienen määrän voita hieromista poskeen, jolloin koiralle tulee houkus nuolaista hyvänmakuinen aine pois. Siinä samalla voi opettaa käskysanankin suukolle ja vähitellen vähentää voin määrää jättäen se lopulta kokonaan pois. Tämän tempun molemmat koirat osasivat jo valmiiksi.


7 kommenttia:

  1. Koska nenäni on minulle rakas, en aio tuota Pojun kanssa kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Nikke osaa tuon jo. Ainakin periaatteessa. :)

    VastaaPoista
  3. Hei tosi hauska idea! Itselläni loppuu aina kärsivällisyys kesken ja meillä jää kaikki temput aina vähän puoltiehen. Ihaillen katselen teitä monitaitureita, jotka jaksatte opetta koirille aina uusia ja uusia hauskoja temppuja. Sun koirin tekemisen iloa on myös aina niin kiva katsoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mun on jo kauan pitänyt videoida koirien temppuja, niin tulee nyt vihdoinkin tehtyä sitä ja bonuksena vielä uusiakin sekaan.

      Poista
  4. Löysin tämän saman kirjan muistaakseni vuosi sitten kirpparilta. Ihan hauskoja temppuja ja tulee vähän vaihtelua arkeen. Toki moni tempuista on sellaisia mitä koirat osaa jo etukäteen, mutta kivoja vinkkejä tästä saa. Ihan kirjan ohjeiden mukaan ei aina opetuksessa olla menty, vaan muokattu koirien (ja minun) oppimistyylille sopivaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain tän vuosia sitten synttäri- tai joululahjaksi äidiltä, mutta ei ole aiemmin tullut kuin selailtua. Ajatuksissa on ollut moneen kertaan, että pitäisikö jotain meille uutta temppua tästä opettaa, mutta tähän asti jäänyt ajatukseksi. Turhaanpa niitä lukemattomia/käyttämättömiä kirjoja kuitenkaan hyllyssä säilyttää, joten viimein oli pakko ryhtyä toimeen. :) Paljon tosiaan jo valmiiksi osattuja asioita, ja sit niitä, joihin voi helposti soveltaa vanhoja taitoa, eipä tämä temppu päivässä olisikaan onnistunut, jos ihan jokainen olisi pitänyt alusta alkaa opettamaan. :D

      Poista