torstai 23. tammikuuta 2014

Kanipotilaat

Kanit on sairastaneet pari viikkoa, ei tietoa, mikä niitä vaivaa. Yhtäkkiä niitten papanat muuttui ruskeista mustiksi ja vähitellen vähensivät syömistä. Koitin kaikkia kotihoitokonsteja mitä vaan kaneille löytyy, mutta ei vaikutusta. Viime viikonloppuna ne lakkasi kokonaan syömästä ja juomasta, kyyhöttivät vain. Maanantaina käytiin eläinlääkärillä ja niitä tutkittiin, nesteytettiin, kipulääkittiin ja vitamiinipistettiin. Ihan hirveä rääkki ja stressi kaneille. Neiti oli aivan kauhuissaan ja pääsi kahdesti melkein sinkoamaan sylistä pois, vaikka pidin sen pyyhkeeseen/takkiin käärittynä. Nafta ei ehkä ollut kauhuissaan, mutta suuresti järkyttynyt kuitenkin. Maanantai-iltana kanit oli vielä entistä surkeampia ja mietin lääkärikäynnin aiheuttaman stressin olleen viimeinen niitti niiden huonolle voinnille ja sen olevan menoa nyt. Yöllä oli kuitenkin joku vähän syönyt jotain ja sama jatkui tiistaina, eilen ja tänään. Nafta on jo piristynyt vähän, Neiti on vähemmän, mutta senkin olen nähnyt ainakin jotain syövän. Hellin niitä nyt kaikella, mitä vain suostuvat syömään ja lääkärille varaus uudelleen, jos toipuminen ei jatku. Pliis pupuset kiltit, tervehtykääpäs nyt!

Nafta ja jännittävät kengät

Ylämaankarja-look

Nafta & Mesta

Ai niin, mä en saanutkaan olla kiinnostunut pupuista...

Neiti, kuono on pakkoruokinnasta vähän sottainen.


2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä erikoista, että kummallekin on tullut samanlaiset oireet. Onko niillä mitään muita oireita, esimerkiksi hampaiden narskutusta tai vatsan pullistelua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oikein ole muuta oiretta, Naftalla ei ainakaan ollut ja se vaikuttaa olevan jo melko normaali, tosin papanojen väri on edelleen tumma. Neiti on pakkosyötöissä välillä päästänyt jonkun äänen, en oikein osaa kuvailla sitä, mutta vähän kuin joku inahdus tai sellainen. En ole varma tuleeko hampaiden narskauttamisesta sellainen vai onko ihan "kipuääni". Mutta tämäkin siis vain pitäessäni sitä sylissä, pari kertaa häkissä koskiessani sitä, itsekseen en ole sen huomannut ääntelevän/narskuttavan. Eilen huomasin, että Neidillä karva ei enää palaudu vastakarvaan silityksestä.

      Poista