tiistai 13. lokakuuta 2015

Outoja pilkkuja silmässä

Mestan oikean silmän pinnalla on pigmenttikertymää silmän reunaosien pigmentistä. Mitään muuta vikaa kyseisestä silmästä, eikä toisestakaan, ei löytynyt, vaikka kaikilla mahdollisilla laitteilla ja aineilla tutkittiin. Samankaltaisia muutoksia esiintyy kuulemma ainakin kolmella koirarodulla, mutta koska lapinkoirilla ei sellaisia silmäsairauksia pitäisi olla, eikä lääkäri ollut koskaan kuullut lapinkoiralla sellaista olleen, hän ei pystynyt suorilta antamaan varmaa diagnoosia. Todella erikoiseksi tapaukseksi nimitti.

Jokin autoimmuunisairaus on yksi mahdollisuus ja ensimmäisenä aloitettiin siihen hoitokokeilu kolmeksi viikoksi kortisonitipoilla, jonka jälkeen käydään kontrollissa toteamassa, onko pigmentoituminen vähentynyt vai ei, ja sen perusteella voidaan päätellä lisää, mikä sairaus kyseessä olisi. Lääkäri lupasi kysellä lapinkoiria enemmän tutkineelta lääkäriltä mielipidettä ja lisäksi ottaa tapauksen puheeksi seuraavassa silmäeläinlääkärien tapaamisessa.

Kovasti toivon, että kyseessä olisi jokin lievä sairaus, joka ei haittaa koiraa eikä aiheuta toimenpiteitä. Huonolta vain näyttää se, että viime vuoden virallisessa silmätarkastuksessa mitään tällaista ei ollut, mutta nyt sitä on jo näin paljon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti