sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Vapaalla jalalla

# kevätkalenteri

"Listaa kymmenen asiaa, joiden tekemisestä nautit, ihan mitä tahansa. Koska viimeksi teit niitä? Valitse yksi ja tee se tällä viikolla."

Tulipa tehtyä kahtakin asiaa jo! Automatkan aikana nukkuminen on edelleen ihan parasta "viihdettä" ja teen sitä aina, jos vähänkin väsyttää (enkä itse ole kuskina). Paras autossanukkumiskokemukseni on jostain ala-aste-ikäisenä, kun serkun perheen kanssa Porista lähdettiin yöllä ja nukahdin aivan heti autoon ennen kuin oltiin päästy edes parkkipaikalta pois. Kun heräsin, autoa edelleen vekslattiin parkkipaikalla ja kysyin, että eikö me vieläkään päästy lähtemään pois. Nukkuessa matka vain olikin mennyt niin nopeasti, että oltiin jo 2,5 tunnin ajon jälkeen perillä Vaasassa parkkeeraamassa autoa kotipihalle... Valitettavasti nykyään olen autossa herkkäunisempi ja herään jokaiseen vauhdinmuutokseen, mutta unta se on pienikin uni!

Okahiirten viipellystä on aina yhtä ihana katsella! Ne nauttivat suuresti pääsystä vapauteen ja touhuavat joka suuntaan. Siinä joutuu kyllä itsekin keskittyä täysin hiiriin, koska vikkelinä ja uteliaina otuksina ne ovat nopeasti karkuteillä, jos hetkeksikään selkääni käännän. Ne ovat taitavia kiipeilemään sekä ylös että alas ja löytävät tiensä lattialle asti, vaikka minusta näyttäisi, ettei sinne mitään reittiä menisikään. Ilta-aika on vaarallisinta hiirten juoksutusaikaa, ei siksi, että ne silloin karkaisivat enemmän, vaan siksi, että itselläni nukkumaanmeno myöhästyy reilustikin, kun unohdun vain tuijottelemaan hiiriä enkä malta tuottaa niille pettymystä ja sulkea takaisin terraarioon.

Ahaa, seinän ja katon väliin on ilmestynyt sopiva pieni rakonen...

Psst. Koira. Hei koira. Tule vähän lähemmäs, niin pääsen kiipeämään sinua pitkin alas lattialle.
Koirista ole kans mihinkään, tuijottavat vaan eivätkä ymmärrä selvää puhetta...

Oho! Oho! Ollaanpa sitä korkealla!

Taitaa olla ravintolapäivä, yläkerta herkkuja täys...



Hmm. Täällä tuoksuu herkulliselta...

Psst. Koira. Hei koira. Oletko vielä siellä? Tulisitko auttamaan, olen jäänyt vähän jumiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti